Jadłospis

  Śniadanie

8.30

Owoc

10.00

Drugie danie

12.00

Zupa

14.30

Podwieczorek

16.00

Pon.

7.01

Płatki ryżowe na mleku, chleb pszenno-żytni, masło, serek topiony, papryka, herbata malinowa Jabłko Pierś z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i jabłka Kapuśniak Drożdżówka z serem
Wt.

8.01

Serek waniliowy, chleb pasterski, masło, polędwica sopocka, pomidor, sałata, herbata z cytryną Gruszka Kotlet mielony w sosie koperkowym, kasza gryczana, marchewka z groszkiem Brokułowa Makaron z serem śmietankowym i truskawkami
Śr.

9.01

Płatki jaglane na mleku, chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ogórek świeży, herbata z aronii Banan Pierogi z mięsem z okrasą, surówka z kapusty, kompot Krupnik Jogurt grecki, ciastko owsiane
Czw.

10.01

Płatki orkiszowe na mleku, chleb 7 ziaren, masło, salami, rzodkiewka, herbata żurawinowa Pomarańcza Paski z kurczaka w sosie pomidorowym, makaron świderki, fasolka szparagowa, kompot Barszcz ukraiński Parówka na ciepło, bułka wrocławska, masło, keczup
Pt.

11.01

Płatki kukurydziane na mleku, kajzerka, masło, pasta jajeczna, szczypior, herbata z miodem Koktajl mleczno-owocowy Ryba w sosie koperkowo-cytrynowym, ziemniaki gotowane, kapusta kwaszona, kompot Grochowa Serek homogenizowany, herbatnik
  Śniadanie

8.30

Owoc

10.00

Drugie danie

12.00

Zupa

14.30

Podwieczorek

16.00

Pon.

14.01

Płatki ryżowe na mleku, chleb żytni, masło, ser żółty, papryka, herbata malinowa Jabłko Kotlet pożarski, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty Pomidorowa Racuszki z jabłkiem
Wt.

15.01

Płatki jaglane na mleku, chleb pasterski, masło, pasztet pieczony, ogórek kiszony, sałata, herbata żurawinowa Banan Pieczony karczek w sosie własnym, kasza gryczana, buraczki gotowane Jarzynowa z cieciorką Serek truskawkowy, wafel kukurydziany
Śr.

16.01

Jogurt owocowy, chleb pszenny, masło, schab pieczony, ogórek świeży, sałata, herbata z miodem Gruszka Gulasz z warzywami, kasza pęczak,  surówka z ogórka kiszonego, kompot Kalafiorowa Kabanos drobiowy, bułka wrocławska, herbata
Czw.

17.01

Kasza manna na mleku, bułka paryska, masło, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, herbata z miodem Mandarynka Makaron świderki, ser biały, polewa owocowa, kompot Fasolowa Tosty z serem i szynką, keczup
Pt.

18.01

Grahamka, masło, twarożek ze szczypiorkiem, kakao Melon Filet z mintaja w cieście, ziemniaki gotowane, brokuł z masełkiem, kompot Dyniowa z łazankami Jogurt owocowy, biszkopt